De oplossingen

De door Nanohub ontwikkelde luchtbehandelingsoplossing
Solutions

NANOHUB heeft verschillende mechanische luchtbehandelingsapparaten ontwikkeld die gericht zijn op het vernietigen en/of idesactiveren van de in de lucht aanwezige schadelijke stoffen, waaronder virussen.

 

De gezamenlijke actie van de componenten leidt tot het  saneren van de lucht, het bereiken van de doelstellingen van insluiting en vertraging van de SARS-CoV-2-transmissie; doelstellingen die door de gezondheidsautoriteiten worden aanbevolen voor de terugkeer naar het normale leven.

 

Na het testen van de fotokatalytische technologie op VOC's, bacteriën, sporen, schimmels en allergenen, heeft NANOHUB het nieuwe "KtV"-filter gepatenteerd - bestaande uit een ultramoderne fotokatalytische reactor en een antibacteriële en antivirale stof; de gezamenlijke werking van de componenten zuivert de lucht, waardoor de reeds significante resultaten die met Nanohub-apparaten worden verkregen, 

 

De "KtV" filter wordt toegepast in al onze apparaten en laat toe om in enkele minuten ook het SARS-CoV-2 virus te inactiveren (test uitgevoerd door de “Viral Pathogenesis en Biosecurity” laboratorium  van het San Raffaele Ziekenhuis, Milaan).

 

SELECTEREN VAN DE MATERIALEN — De keuze van de filtermaterialen is zeer relevant, aangezien niet alle materialen geschikt zijn voor dze actie, gezien de chemische stabiliteitswerking wanneer ze in contact komen met het oppervlak of het systeem waarin ze worden geplaatst. Tijdens de ontwikkeling van de luchtbehandelingsfilter is tijdesn het onderzoek gebleken dat het nodig was filters te maken met een zo groot mogelijk contactoppervlak met de lucht en met een zo laag mogelijke luchtweerstand, dit in functie van energieverbruik en geluidshinder.

 

De apparaten die zijn ontwikkeld voor de luchtzuivering kunnen worden toegepast in verschillende contexten met verschillende behandelingscapaciteiten (van 50 tot 500 m3/u), met oplossingen die prioriteit geven aan de systeemverspreiding en met een directe behandeling op het omgevingsobject van de ingreep.

 

ZUIVERE en ONSCHADELIJKE ENERGIE VOOR DE MENS— Deze gepatenteerde innovatieve fotokatalytische technologie maakt het mogelijk om te reinigen, te zuiveren en de kwaliteit van de ingeademde lucht aanzienlijk te verbeteren in een gesloten omgeving waar u lang verblijft. De apparaten scheiden  geen stoffen af in de lucht en vereisen weinig of geen onderhoud, hebben geen mechanische filters; continu gebruik is mogelijk en wordt vooral gesuggereerd wanneer er mensen in de omgeving aanwezig zijn, dankzij de volledig onschadelijke technologie.

 

TO LEARN MORE — De doeltreffendheid van al onze technologieën werd streng getest en gecertificeerd door grote onderzoekslaboratoria en Italiaanse universiteiten. Om de documenten te ontvangen met betrekking tot de tests die op onze systemen zijn uitgevoerd, gelieve de het AANVRAAGFORMULIER in te vullen.

NANOHUB-oplossing voor de sector groenten en fruit

In de fase na de oogst ondergaan alle groenten en fruit verschillende veranderingen als gevolg van de verandering van de natuurlijke milieu-, fysische en chemische omstandigheden.

 

De meest voorkomende effecten zijn het verschil in uiterlijk en smaak - namelijk afname van gewicht, versheid, geur en smaak, de kleur, de mate van rijping en de aanwezigheid van schimmels en ziekteverwekkers. De belangrijkste oorzaken van deze verschijnselen zijn te wijten aan de natuurlijke fysische eigenschappen van de lucht en aan de intrinsieke kenmerken van deze producten, die ethyleen (natuurlijk rijpingshormoon) produceren in de fase na de oogst. Ethyleen zorgt ervoor dat het rijpingsproces van de producten op gang komt, wat een overrijping en bederf veroorzaakt als het niet voldoende wordt gecontroleerd.

 

Nanohub ontwikkelde een oplossing om het ethyleen te elimineren en te controleren. Deze oplossing levert een effectieve  verbetering in de conservering van groenten en fruit en kan op twee manieren worden gerealiseerd:

 • Het opzetten van een systeem voor de luchtcontrole direct in de verkoopruimte van de groente- en fruitproducten door middel van een kapsysteem dat de lucht filtert en ethyleen vernietigt.
 • Het installeren van apparatuur in de opslagcellen en magazijnen van de goederen (met name voor "klimatologische" vruchten, die meer ethyleen produceren)

KIJK IN DE RUBRIEK DOWLOADS VOOR MEER  INFORMATIE en CASE STUDIES.

 

Bovendien kan door de uitvoering van de luchtcontrole direct in de verkoopruimte, naast een beter behoud van de producten en een consequente verlenging van de houdbaarheid, worden voorkomen dat de producten die eenmaal op de planken staan, 's nachts weer in de conserveringscellen terechtkomen, wat leidt tot voordelen op het gebied van organisatie.

 

De door NANOHUB ontwikkelde apparaten zijn:

 

Effectief

 • Verwijdering van ethyleen, bacteriën, schimmels en microtoxines die in de lucht en indirect op oppervlakken aanwezig zijn.

Economisch

 • Weinig onderhoud
 • Verwaarloosbaar stroomverbruik
 • Mogelijkheid tot bewaring van groenten en fruit bij hogere temperaturen (energiebesparing)

Ecologisch

 • Er worden geen chemische producten gebruikt
 • Methode die compatibel is met de "Bio"-producties

Veilig

 • Er komen geen UV-stralen en geen Ozon vrij uit het apparaat.
 • Geen decompositie afval
 • Alleen een verwaarloosbare  uitstoot van CO2 en waterdamp