Over ons

Innovatie en schone technologie voor het welzijn van de mensen en hun omgeving

NANOHUB is een innovatie-bedrijf ontstaan uit de ervaring van de oprichters en de expertise van andere ondernemingen - die vandaag integraal deel uitmaken van onze bedrijfsstructuur - met als doel oplossingen te ontwikkelen die gebaseerd zijn op het gebruik van innovatief nanomateriaal voor de energie-efficiëntie en de kwaliteit van het milieu, voor het welzijn van de mensen en voor de bescherming en het behoud van de voedingsproducten.

Deze oplossingen worden voornamelijk toegepast in de volgende toepassingsgebieden:

  • Luchtbehandeling van het binnenmilieu
  • Behandeling van bouwkundige oppervlakken en behuizingen
  • Conservering van groenten en fruit
  • Waterbehandeling

LICHT en LUCHTKWALITEIT — Het eerste geregistreerde patent van het bedrijf "ACLL" (Air Clean LED Lighting) is de fotokatalytische  Lamp One - een verlichtingssysteem dat het mogelijk maakt om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren, samen met het voldoen aan alle  licht- en lichtkwaliteitseisen. Voortdurend onderzoek en studies naar de verbetering van de binnenluchtkwaliteit hebben geleid tot de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en nieuwe apparaten voor het saneren van de binnenluchtkwaliteit in gesloten omgevingen en in verschillende contexten, zoals sociale, zakelijke en verschillende technische ruimten.

 

PARTNERSCHAP VOOR NIEUWE SYSTEMEN — Dankzij het model van strategische partnerschappen met toonaangevende bedrijven uit verschillende sectoren kon Nano Hub de markt efficiënte en effectieve oplossingen bieden. In de loop van 2019 werd een systeem voor de reductie en controle van ethyleen in de opslagomgeving van groenten en fruit ontwikkeld,  om de houdbaarheid van de producten te vergroten en het gebruik van koelruimtes te verminderen. Het systeem leide tot belangrijke besparingen, zowel in de behandeling als in de energetische kosten voor opslag van de producten, er gingen ook minder producten verloren door bijvoorbeeld rotting.  De oplossing is al door sommige supermarktketens overgenomen.

 

HET GEVECHT TEGEN COVID-19— In de huidige medische noodtoestand met de verspreiding van Covid-19 werd het onderzoek geconcentreerd op de realisatie van een nieuw filtersysteem bestaande uit een metaalgaas met  fotokatalytische reactor waarop een wolfraamtrioxide gebaseerde (WO3) fotokatalysator is geplaatst en een doekfilter, die de filtereffectiviteit op de bacteriële en virale belasting verbetert.

 

Deze nieuwe gepatenteerde filter werd getest op het SARS-CoV-2-virus (verantwoordelijk voor Covid-19) door de Viral Pathogenesis and Biosecurity Unit van het San Raffaele Ziekenhuis in Milaan. De test bewees de doeltreffendheid van de desactivering van het virus: In slechts 10 minuten werd de besmettelijke SARS-CoV-2 virale belasting geïnactiveerd met 98%; in 20 minuten met meer dan 99,8%. In 30 minuten was het virus volledig geëlimineerd

 

BELANGRIJKE TOEPASSINGEN EN PRODUCTEN DIE DOOR NANOHUB ZIJN ONTWIKKELD:

  • Fotokatalytische lampen - product reeds op de markt en gepatenteerd door NANOHUB.
  • Apparaten voor mechanische luchtbehandeling in besloten ruimten (gecentraliseerd of stand-alone), zoals afsluitbare afzuigkappen en mechanische luchtbehandeling, en mechanische behandeling stand-alone systemen, bijvoorbeeld AIR-F.
  • Behandeling van oppervlakken met fotokatalysatoren op basis van wolfraamtrioxide (speciale verven)
  • Filters voor luchtbehandeling in vervoermiddelen (bussen, treinen, speciale voertuigen zoals ambulances en gekoelde transportmiddelen)
  • Systemen voor de sector groenten en fruit (met name voor de grootschalige distributiesector)
  • Warmteterugwinning en luchtverversingsunits voor huiselijke omgevingen

Er zijn tal van voordelen: ziekenhuizen, medische kantoren, bejaardentehuizen, huiselijke ruimtes, scholen, kantoren, winkels, grote retailers, industriële en productiebedrijven en de hele transportsector (vrachtwagens/treinen/vliegtuigen).

 

De samenwerking met universiteiten, interne onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van fotokatalysatoren en innovatieve materialen, de partnerschappen met verschillende industrieën, de competenties van de partners en de organisatie- en bedrijfsstructuur stellen NANOHUB in staat om een continu ontwikkelingsmodel voor innovatieve oplossingen te bevorderen en relevante economische en financiële doelstellingen te bereiken.

 

DOWNLOAD onze algemene presentatie