FAQ

Wat is fotokatalyse ?

Fotokatalyse is een fysische reactie waarbij een chemishe reactie versneld wordt onder invloed van licht. (Bij NANOHUB filter is dit LED-licht,  bij de meeste andere fotokatalytische systemen UV-licht)

Wat houdt WO3 technologie in ?

WO3 staat voor Wolfraamtrioxide.  Dit is een chemische samenstelling die fungeert als katalysator en die reageert met de omgevingslucht door inwerking van zichtbaar licht.  Door de chemische reactie worden Hydroxyl radicalen aangemaakt die reageren met o.m. de eiwitten van bacteriën en virussen en ze op die manier afbreken.

Zijn NANOHUB toestellen duur ?

De NANOHUB toestellen zijn wellicht iets duurder dan andere toestellen. Ze zijn echter onderhoudsvrij en er dienen geen vervangfilters of -lampen aangekocht te worden. Op termijn zijn de NANOHUB toestellen goedkoper dan andere systemen.

Wat zijn de voordelen van de NANOHUB toestellen ?

- De filters gaan levenslang mee en dienen niet vervangen te worden.

- Door LED lampen te gebruiken ipv UV-lampen is ook hier geen (dure) vervanging nodig

- Er wordt geen Ozon geproduceerd, dat schadelijk is voor de longen

Wanneer dien ik de NANOHUB filter in te schakelen ?

Wanneer het toestel is gekozen in functie van de grote van het lokaal volstaat het om het toestel een half uur voor het gebruik van de ruimte op volle kracht (stand 3) in te schakelen. Daarna kan het toestel gedurende het verblijf in het lokaal in stand 1 of 2 geschakeld worden.

Bestaan er andere types filters ?

Uiteraard bestaan er andere types filters:

HEPA filters zijn zeer fijnmazige filters die zeer fijne stofdeeltjes tegenhouden, maar die de meeste bacteriën en die virussen niet tegenhouden.  Dergelijke filters dienen ook regelmatig vervangen te worden.

Electrostatische filters werken zeer goed tegen schimmels, geurhinder en rook, maar presteren middelmatif voor gassen, allergenen en bacteriën en virussen.  Door afscheiding van producten op de eletrodes vraag deze oplossing veel onderhoud.

OZON filters Presteren over het algemeen goed, maar kunnen door de Ozon productie niet ingezet worden waar mensnen in de directe omgeving zijn.

UV licht schakel efficiënt schimmels, bacteriën en virussen uit, alsook VOC's en slechte geuren.  De levensduur van UV lampen is eerder bepertk en dergelijk lampen zij  ook duur.

Ioniserende filters hebbe slecht een middelmatig werking op schimmels, bacteriën, virussen en gassen.